Du som bestämt dig för att köpa en bil, framför allt en begagnad, har flera saker du bör tänka på. Det är inte omöjligt att hitta en bil som du blir nöjd med, dock finns det flera begagnade bilar du bör undvika. Men hur vet man vilken bil som är bra och inte?

Att hitta den perfekta begagnade bilen är inte alltid det lättaste. Det finns flera bilar man bör undvika, framförallt när det gäller begagnade. När du har hittat en begagnad bil du vill ha finns det några steg du rekommenderas att gå igenom; köp inte bilen efter en snabbtitt utan undersök den ordentligt, läs på om bilen ordentligt, på så sätt vet du vad du ska leta efter och provkör! Fråga ägaren om det är okej att du ber en mekaniker att ta en titt på den och säger ägaren nej är det ett stort varningstecken.

1. Lär dig allt du kan om bilmodellen du vill köpa.
2. Ta en noga titt på bilen du är intresserad av.
3. Ställ frågor till ägaren.

Ta reda på betyg

De flesta bilar har provkörts en hel del innan de lanserats. Försök hitta betyg på bilarna du är intresserade av. Det finns nämligen en hel del som inte har fått särskilt högt betyg. Det hjälper dig att undvika de sämre bilarna. Kort sagt är begagnade bilar vanligtvis inte lika bra som nya bilar och om de fått ett lågt betyg när de först släpptes är det bäst att undvika dessa.

Fallgropar att undvika

Det är lätt att missa problem eller kostnader när du letar efter en begagnad bil. Några av de vanligaste är att bilen inte har blivit servad på ett tag och om du måste fixa det kan du räkna med en större kostnad. En annan fälla du bör undvika är att köpa en bil innan du vet vad försäkringen kommer kosta. En billig bil kan kräva en dyrare försäkring.

Det bästa tipsen på vad du kan göra om du letar efter en begagnad bil är att ställa frågor. Om ägaren inte har svar, prata med någon som har kännedom om bilen du är intresserad av och fråga om de kan följa med och ta en titt på bilen.