Att äga en elbil är trivsamt, förmånligt och miljövänligt. Det finns många fördelar med att satsa på en elbil istället för en bil som drivs av bensin eller diesel. För att det ska bli mest ekonomiskt fördelaktigt är en egen laddstolpe att föredra.

Att köpa elbil är något som fler har blivit intresserade av att göra. Det finns många fördelar med att äga en elbil. Om du vill förenkla elbilsägandet är en egen laddstolpe en väldigt bra investering. Du kan kolla in https://www.efuel.se/produkter/laddstolpar/laddstolpe-easee om du vill installera en bra och kvalitativ laddstolpe. Att ladda elbilen hemma är det absolut bästa och billigaste alternativet om du ska äga en sådan bil. Det är betydligt dyrare att ladda bilen på en allmän laddstation. Förutom att du kan köra betydligt billigare per mil jämfört med en bensindriven bil är det roligt att köra en elbil. Priset på bensin och diesel har stigit lavinartat den senaste tiden vilket gör det mindre förmånligt att äga en bil som drivs av det. Fördelar med elbil:

• Effektiv motor
• Accelererar snabbt
• Tyst när du kör
• Inga utsläpp
• Kräver mindre underhåll och service
• Billig att köra

Minskning av fossila utsläpp

En annan fördel när du köper en elbil är att du inte behöver tänka eller hålla koll på restriktioner kring vad som gäller för fossildrivna fordon. Även om utsläppen från trafiken minskar är det inte tillräckligt. För att klimatmålen ska kunna nås kan det komma att krävas åtstramningar kring vilka fordon som får vistas inom vissa områden. I Sverige kan kommuner införa miljözoner för att förbättra luften. Sverige har också ambitionen att bli ett fossilfritt land vilket gör det fördelaktigt att äga en elbil redan nu.

Räckvidden utökas

Batterierna i elbilarna blir hela tiden bättre vilket gör att räckvidden förlängs. Det är viktigt för att alla i Sverige ska kunna köra elbil. När du köper en elbil ska du kontrollera dess räckvidd eftersom den kan skilja sig mellan olika elbilsmodeller. Det är många elbilar som idag har en räckvidd på 30-50 mil. Det finns såklart en del nackdelar med elbil som att räckvidden är begränsad men fördelarna överväger nackdelarna.