Hur många bilar finns det i världen? Jo, många! Det finns många Svenska sajter som jobbar med att sälja begagnade bilar och du kan även köpa dem på olika köp- och säljsajter. Men, du kan även köpa din bil utomlands och när euron är låg kan du göra mycket goda affärer. Enligt en artikel i Svd.se så importerades det ungefär 34 000 privatimporterade bilar, varav 40% av dem kom från Tyskland.

”Det är alltid billigare. Utbudet är större, bilarna är bättre utrustade, i bättre skick, och nypriset är lägre på grund av momsen. Sedan tillkommer den lägre eurokursen.”

Att tänka på med begagnade bilar

Oavsett om det är en importerad bil, eller om du handlar den på den svenska marknaden så är det viktigt att du har koll på hur du ska bete dig och vad du ska kolla efter. Att det är någon buckla eller skavank på kaross eller liknande kan du med lätthet ordna upp genom att lämna in bilen till sarholms.se för att få hem den som ny. Det är när det kommer till trasiga bromsar eller liknande som gör att du inte klarar besiktningen som det kan bli en dyr affär. Och detta undviks genom att det finns korrekta papper och bevis för bilen. Att ha med någon kunnig person som kan det här med bilar är en ovärderlig trygghet. För, alla vi människor vill göra en bra bilaffär som vi sedan kan skryta om för våra nära och kära. Så, importera din bil med ett sunt förnuft och tänk på att utvärtes skador är lätta att göra något åt, det är de inre, osynliga för ögat som du ska passa dig för.