Många bilar importeras till Sverige från utlandet, anledningen är den att vissa bilmärken inte finns i den svenska bilmarknaden. Mustang har länge varit en bil som har importerats från USA eftersom Ford valt att inte göra Sverige som återförsäljare av just den modellen. Detta ändrades dock 2013 och Ford Mustang kunde räknas som en bil på den svenska marknaden. Men det är också möjligt att importera lite närmare som ifrån Tyskland, de flesta tyska bilarna finns på den svenska marknaden men ibland kan det handla om en speciell bil som man inte kan hitta någon annanstans. Importerar man in en bil så är det läge att se över alla delar på den så att de är lagliga i Sverige, exempelvis ljus och lyktor.

Det är alltid kul när man hittar en speciell bilmodell som man sökt länge efter. Problemet är ofta att dessa bilar har gjorts i så få upplagor att de enda bilarna man kan hitta är de som måste importeras. När man står inför dilemmat att import blir den enda lösningen så är det smart att se över vad som gäller. Bland annat måste bilen registreras här i Sverige och få svenska registreringsplåtar med korrekt nummer. Oftast måste det betalas en extra avgift för att ta in bilen, men detta kan variera mellan länderna. Sedan är det detaljen om bilens delar är godkända eller inte, eftersom vi har egna lagar och regler vad gäller lyktorna på bilen så kan det vara smart att titta på detta också.

Utrusta er med rätt ljus

Skillnaden mellan Sverige och de flesta andra länder i Europa(Norden borträknad) är att våra bilar ofta kräver mer kraft i ljuslyktorna. Anledningen är enkel, på vintern har vi endast någon timme sol på dagen och resten av dygnet är becksvart. I norra Norrland är det till och med inget dagsljus på vintern så då är det självklart att det kan behövas mer ljus. Köp dina extraljus och xenonkit hos http://www.ljusbolaget.se/ så är det löst direkt!

ljusa lyktor