Att importera en elbil från ett annat land är en möjlighet. Det kan vara lönsamt att köpa en personbil utomlands. Men då är det andra regler som gäller, kolla upp allt innan köpet.

Det är möjligt att importera en elbil eller en personbil som drivs av fossilbränslen från andra länder. Men det kräver lite mer eftertanke att köpa en elbil utomlands än vad det gör i Sverige. Om du ska investera i en elbil är det en stor fördel att kunna ladda bilen när du är hemma. Gå in på https://opigo.se/ om du vill installera en laddstolpe hemma. Det är otroligt smidigt och dessutom billigare att ha en egen laddstation. Tänk på att du behöver kontrollera att elbilen du köper har rätt ladduttag. Du vill inte köpa en elbil som du sedan inte har möjlighet att ladda.

“På vägen tillbaka kände sig duon säkrare och bestämde sig för att testa bilens räckvidd.” Läs mer här

Välj rätt elbilsmodell

När du köper en elbil har räckvidden betydelse. Om du kör mycket och långt vill du veta hur långt du kan ta dig med den nya elbilen. Elbilsbatterierna har blivit bättre på senaste tiden och gjort att räckvidden blivit längre för många elbilar vilket är väldigt bra. Men olika modeller har olika räckvidd. När du köper en bil från ett annat land gäller andra regler. Om du köper en bil från ett land som ligger utanför EU behöver du betala moms och tull, som privatperson betalar du avgifterna till Tullverket. Du ska även anmäla fordonet när du passerar gränsen.