Har du hittat till den här sidan går du förmodligen i tankarna om att importera en bil. Med tanke på hur mycket billigare det är, så är det ett klokt val. Men det finns en del fallgropar och extra kostnader som man måste vara medveten om.

162999-car-transporter

Känner du dig sugen på att importera en bil? Då är du inte ensam. Det är många som funderar på att göra det.

”Man har hört hur grannen pratat om sin oerhört fina importerade bil och hur långt under marknadsvärdet han fick ge för den, och din moster kanske berättar vareviga familjeträff om hur mycket bättre bilarna man köper utomlands och importerar är.” Läs mer.

Undvik fallgropar

Men innan man bestämmer sig för att importera en bil, gäller det att läsa på lite och ha all fakta om hur det faktiskt går till att importera bilen. Exempelvis finns en hel del fallgropar som man måste vara medveten om och se upp med. En detalj som man ska ha med i beräkningen är att importerade bilar inte kan säljas vidare för lika högt pris som ”svenska” bilar. Det krävs även att man är medveten om att bilen kostar lite att importera. Självklart skiljer det sig i pris men priset brukar ligga på omkring 5 000-7 000 kronor. Är man dock medveten om fallgropar som denna, finns det egentligen bara positiva saker med att importera en bil.

Billigare bilar

Den största fördelen är så klart att bilarna är billigare i andra länder. Ett land där man verkligen kan pressa priserna ordentligt på bilar är i Holland. Där får nämligen den som säljer bilen en rätt stor summa tillbaka när man registrerar bilen i Sverige, vilket de flesta säljare ser som väldigt positiv och en anledning till att sälja just till en svensk. (Källa)